Мартенички вече красят центъра на Асеновград. От няколко дни първите търговци са изложили своите творения на централния площад, които са от хубави по-хубави.

С всеки изминал ден масите и стелажите с мартеници на централния площад в Асеновград стават все повече. До 1-ви март има още около 2 седмици, но Пижо и Пенда вече са се разположили на центъра на града и радват минувачите с техните различни превъплъщения. Всеки търговец, изработил собственоръчно белите и червени красоти, е вложил нещо от себе си в тях. Атанаска Чирпанлиева всяка година е тук по това време и предлага изработените от нея и сина й мартенички.

Макар че има още време до настъпването на Баба Марта, се вижда, че доста хора се спират пред мартеничките и избират да закупят тези, които най-много са им харесали. Атанаска също сподели, че е по-добре да вземем мартеницата, която сме набелязали, по-навреме, защото малко преди 1-ви март доста от нещата се изчерпват. А тук могат да бъдат открити както традиционни мартенички и такива с любими за децата анимационни герои, така и магнити, картички и други артикули на първомартенска тема.

Търговците, предлагащи мартенички на централния площад в града, все още не са много, но пък изборът при тях, можем да кажем, че е достатъчно голям и всеки, който иска да избере традиционна или по-модерна мартеничка за свои близки и приятели, вече може да го направи.