Site icon Телевизия ТВ САТ КОМ

Първият брой на училищния вестник на ОУ „Ангел Кънчев“ е с благотворителна насоченост

Благотворителните инициативи в Асеновград са безброй, с различна насоченост, провеждани под различна форма. Поредното добро дело в града стана факт във вторник пред Историческия музей и то е свързано с училищния вестник на ОУ „Ангел Кънчев“. Неговото първо издание неслучайно е с акцент Деня на славянската писменост, 24 май, и тъй като тиражът е цели 700 броя се ражда идеята вестникът да се разпространи с благотворителна насоченост. Вестникът се продаваше за 2 лв., като средствата са предвидени да помогнат на малкия Дани. Независимо колко пари се съберат от продажбата на вестника, по-важното е, че това е пореден начин кампанията за малкото момче да се популяризира.

По-големите ученици от асеновградското училище сами поемат инициативата за реализиране на вестника. Част от статиите са подбрани от самите възпитаници на учебното заведение, има и интервюта с учители. И макар че основната тема е 24-ти май, рубриките във вестника са изключително разнообразни. Самите деца, както и техният преподавател по български език и литература Елена Кирова, споделиха с нас, че има за всеки по нещо, като изразиха и своята надежда това да не остане единственият издаден брой.

Учениците сами предлагаха вестника на минувачите, стремяха се да привлекат колкото се може повече хора, които да разберат за интересната и полезна инициатива и купувайки си вестника да помогнат на дете в нужда.

Exit mobile version