Телевизия ТВ САТ КОМ

Първият учебен ден в Асеновград

Първият учебен ден бе посрещнат особено празнично в училището с най-много ученици в асеновградска община – СУ„Св. Св. Кирил и Методий”. 1005 деца ще се обучават тук през новата 2020-та 2021-ва учебна година. 60 от тях са първокласници, разделени в 3 паралелки и както е разбираемо, те бяха с най-големите букети и с най-големите усмивки днес.
Сред официалните гости в средното училище бе зам-кметът на Асеновград инж. Петър Петров, който пожела успешна учебна година на ученици и преподаватели и прочете поздравителен адрес от кмета д-р Христо Грудев. По традиция встъпителни думи изрече и директорът на учебното заведения Мая Краева.

Както винаги на 15-ти септември се извършва водосвет за здраве и успехи на учители, ученици и родители. В СУ „Св. Св. Кирил и Методий” ритуалът бе воден от архиерейския наместник отец Йордан Георгиев. Празненството в училището бе съпътствано от много песни, стихове и изпълнения на мажоретния състав. Разбира се символично първокласниците получиха и „Ключа на познанието”.

Малко след това дойде и най-дългоочакваният момент за най-малките– преминаването под венец от цветя и пристъпването за първи път в класната стая.
Звънецът не спря да бие до влизането в училище и на последния ученик.

Под звуците на химна на Република България стартира новата учебна година в СУ „Св. Княз Борис I”. Големият двор на учебното заведение бе изпълнен с ученици. И макар че единствено първокласници и осмокласници следваше да се включат в празненствата, пространството позволи всички деца да успеят да наблюдават честванията на безопасно разстояние. Учениците в първи клас тази година са 37. Ваня Ташева има радостта да е класен ръководител точно на най-малките и разбираемо днес бе отрупана с цветя. Тя самата бе видимо развълнувана и сподели с нас, че посреща своите първокласници с огромно удоволствие.
Директорът на учебното заведение Петър Шиков пожела на всички успешна учебна година. Поздравителният адрес от градоначалника д-р Христо Грудев бе прочетен и тук от зам.-кмета инж. Петър Петров.
Честването в СУ „Св. Княз Борис I” продължи с водосвет, веднага след който деца от училището демонстрираха умения по рецитиране на стихове, посветени на учителите и първия учебен ден. Имаше и песни до момента в който директорът и зам.-кметът поведоха първокласниците към класните стаи.

При спазване на строгите противоепидемични мерки стартира новата учебна година и в ПГ „Цар Иван Асен II”. Учениците влизаха поетапно, дори през различни входове. Пример даде и директорът Йордан Диков, който през цялото време бе с предпазен шлем. Директорът разясни на всеки един клас колко е важно мерките, свързани с ограничаване на разпространението на Ковид 19, да се изпълняват.
452-ма ученици са на Дневна форма на обучение в професионалната гимназия, задочно има една паралелка от 17, а 32-ма са на самостоятелна форма на обучение. В четири професионални направления ще се обучават осмокласниците тук –те са общо 101.

Класният ръководител на 10 Г клас Шенай Юзеир сподели, че според нея необичайната ситуация, при която ще се работи, няма да попречи на учебния процес.
Учениците също си пожелаха най-вече да са здрави.

ТВ САТ КОМ пожелава на всички учители, ученици и родители много здраве, успехи и повече усмивки през новата учебна година!

Exit mobile version