За учениците от I „Б“ клас на асеновградското основно училище „Ангел Кънчев“ днешният ден бе повече от интересен и полезен. Пред първокласниците бе представен урок по пътна безопасност, в който те самите участваха активно. Техни гости бяха полицейски служители от Районно управление – Асеновград. Децата се надпреварваха един през друг да задават въпроси на полицаите и да покажат, че знаят как да се предвижват безопасно, пресичайки улицата. Началникът на група „Пътен контрол“ Матей Игнатов от своя страна припомни правилата за безопасност, наблягайки на ролята на децата при спазването на тези правила.

Всички деца имаха възможност да разгледат отблизо полицейския автомобил и да се докоснат до него, което изглежда за тях бе един от най-вълнуващите моменти през днешния ден. А въпреки че демонстрираха знания относно пътната безопасност, урокът днес определено бе полезен за децата, които разбира се все още има какво да научат. Техният класен ръководител Светлана Випих се бе погрижила да подготви игри за малчуганите, за да може ученето на правилата за безопасност да бъде още по-лесно и разбираемо.

След малка, заслужена почерпка, дойде време малките ученици да изпратят полицаите, но игрите, разбира се с образователен характер, тук продължават, увери госпожа Випих.