Цветно и приятно бе посещението на пазара в Асеновград днес. Още на входа винаги ни посрещат отрупаните с цветя маси, но в т.нар. пазарен ден, те бяха още повече. Някои търговци пристигат със своята пъстра стока тук единствено в четвъртък и особено сега, след като хората масово търсят цветя за засаждане.

Истинските градинари, чиито цветя растат и цъфтят интензивно, споделиха с нас, че растенията са живи и за да ни радват с цветовете си и да изпълняват своята функция в природата пълноценно, трябва да полагаме грижи за тях и да ги отглеждаме с любов. Някои търговци дори добавиха, че цветята израстват по-добре и ако всяка сутрин им пускаме музика.

И ние избрахме някои цветя, за да ни е цветно и на нас. Междувременно научихме, че на Кооперативния пазар в Асеновград има идея да се организира цветно изложение, на което да присъстват още повече търговци и цветари. Тогава отново с удоволствие ще го посетим и ще ви покажем колко красиво и пъстро можем да направим пространството около себе си, само като се грижим за растенията, с които природата ни е дарила.