Петя Буюклиева представи своя концерт-спектакъл „Слънчеви песнички“ в Асеновград. Спектакълът бе по повод Деня на детето и участие в него взе местната танцова формация „Косара“. За това, как се е родила идеята за самия спектакъл, защо той е посветен на внучката на Петя Буюклиева и ще бъде ли включен в национално турне – разговаряме с певицата, която не скри своето удовлетворение от факта, че представя своето творение в родния си град.

Пред пълна зала в НЧ „Родолюбие“, на 31-ви май, в навечерието на Деня на детето, Петя Буюклиева представи един по-различен, но особено успешен, свой проект – концерт-спектакълът „Слънчеви песнички“. Още преди спектакълът да започне, певицата разказа за зрителите на ТВ САТ КОМ как се е родила идеята за този проект, посветен на децата и по-специално на нейната новородена внучка. Всъщност всичко тръгва от предложение на композиторът Доно Цветков, сътворил любимата на децата песен „Ало, ало, слънчице“. Той предлага на певицата да запише в студио част от неговите известни детски песнички. Така се ражда албумът „Слънчеви песнички“. Тръгва се от албума, който Петя Буюклиева решава да посвети на своята внучка, която очаква с такова нетърпение. След като албумът е факт, певицата решава да напише и сценарий и така се стига до реализацията на спектакъла. Първият концерт се състоя в НДК, а второто му представяне бе именно тук – пред асеновградската публика.
Петя Буюклиева бе в ролята на фея, а нейният помощник, с който също се срещаме преди изпълнението на сцената, бе вълшебникът, в чиято роля се въплъщава актьорът Боян Стоянов.

Повече от спектакъла „Слънчеви песнички“, както и от интересната и зареждаща среща с певицата Петя Буюклиева и актьорът Боян Стоянов, очаквайте тази вечер в новинарската ни емисия, както и през уикенда в рубриката ни ТЕМА ОТ СЕДМИЦАТА.