Писма до всички лица – над 270 на брой, които са подали декларации за определяне на таксата на база количеството отпадъци, в зависимост от вида и броя на контейнерите, които ще се ползват през тази година, са изпратили от Общината. Те са във връзка с промяната на размера на такса битови отпадъци за 2020 г., относно приетото решение № 39 на ОбС Асеновград.

В изпратените писма става ясно, че при настъпване на някакви обстоятелства, които водят до промяна на размера, гражданите следва да уведомят писмено Общината. Например, ако се налага оттегляне на декларациите по чл. 21 от Наредбата за определяне на местните такси и цени на услуги.

„Местните данъци и такси могат да бъдат заплащани на касите в Информационния център в Общината, по банков път, във всички офиси на Български пощи и Изипей. По-подробна информация за сроковете, начините на плащане и банковите сметки, може да бъде намерена на официалната страница на Община Асеновград.

До края на месец февруари гражданите ще получат писма за дължимите суми за данък недвижими имоти и такса битови отпадъци.

За всички лица, които заплащат патентен данък, размерът остава също непроменен, коментира Нели Ангелова-Байчарова, началник отдел “Местни приходи”, Дирекция „Финанси”, Община Асеновград.