Планират основен ремонт на спортна зала „Асеновец“. Както Ви показахме, тя се намира в доста лошо състояние, а в нея тренират стотици деца. Сега от градската управа решават част от средствата, отпуснати за борба с пандемията, да бъдат пренасочени към обновяване на залата, както и по още няколко други направления. 

Това, че спортна зала „Асеновец“ има нужда от сериозен ремонт, споделят както трениращите там, така и от градската управа. До момента обаче не бяха намерени необходимите средства, които да послужат за по-мащабни ремонтни дейности на спортното съоръжение. Сега, след като с постановление на Министерски съвет за Асеновград бяха отпуснати 1 млн. и 300 хиляди лева за справяне с пандемията, се оказа, че част от тях могат да бъдат преразпределени по други направления, едно от които е именно спортната зала.
Предвижда се основен ремонт на покрива, подмяна на цялата дограма, ремонт на съблекалните и на вътрешното пространство в залата, а там, където сега тренират борците ще бъде изградена конструкция на две нива. Планира се и по предложение на треньорите помещението, което преди години се използваше като зала по борба, да бъде ремонтирано и да бъде превърнато във фитнес, който да се използва от всички, трениращи в залата.

Останалите налични средства са предвидени да бъдат изразходени за обновяване на паркове, детски градини, както и за гробищния парк.