Пловдивският университет е отправил предложение към ЦРДР-Асеновград негови студенти да си сътрудничат в работния процес с потребителите на услугата. Обучаващите се от II курс на специалност „Социални дейности“ към Педагогическия факултет на висшето учебно заведение следва да извършват учебните си упражнения в асеновградския Център. Обръща се внимание на практическото приложение на тази идея, свързана с провеждане на част от лекциите по „Социални дейности в ранното детство“. Планира се в инициативата да се включат 25 студенти, които да се запознаят със същността на услугата като форма за подкрепа на рискови групи от деца и семейства. Разбира се всичко това може да се осъществи при първа възможност спрямо епидемичната обстановка.
Подобно сътрудничество изглежда полезно и за двете страни -студентите ще получат ценни съвети и ще разберат на практика как се комуникира и оказва подкрепа в подобна институция, а потребителите на услугата ще се срещнат и запознаят с различни от познатите за тях хора.

А самата услуга, извършвана в Центъра за ранно детско развитие, ще продължи да се предлага още година. Община Асеновград е подписала допълнително споразумение към договора, с което тя се удължава . Нейните потребители получават различен вид подкрепа, например психологическа, здравна, семейно консултиране, педагогическа подготовка и др. По време на празници се получават образователни подаръци, като книжките за изминалия на скоро Ден на народните будители. Стойността на договора, след удължаването на неговия срок, вече е малко над 1 милион и половина лева.