Днес в Асеновград бе ден за баскетбол. В Спортна зала „Асеновец“ се изиграха три мача. Първо, в 10:30 ч., започна срещата на момичетата до 12 години от БК „Асеновец 2005“ с втория отбор на „Рилски спортист“. Баскетболистките от асеновградския клуб бяха безапелационни, въпреки че повечето от тях са доста по-малки от своите съперници. Двубоят завърши 73:32 за Асеновец. Малко след 14 ч. започна мачът на 14-годишните с „Берое“, Стара Загора. Както се очакваше, срещата бе истинска битка от началото до края, с много обрати. Резултатът се движеше с няколко точки разлика до самия си край, като Берое все пак надделя с 55 отбелязани точки срещу 49 за Асеновец.

Веднага, след като тази среща приключи, започна вторият мач за момичетата до 12 години с Академик, Бултекс. Домакините от Асеновец започнаха обещаващо, но в крайна сметка загубиха срещата с 53:89.

Утре в асеновградската зала ще играят и 13-годишните – те ще посрещнат „Септември 97“. Срещата следва да започне в 13:00 ч.

Трябва да споменем и че спортната зала днес бе пълна с хора, които подкрепяха момичетата от Асеновград. И през утрешния ден се очаква асеновградчани да имат сериозна агитка на свой терен.