Общо 7 двойки да бъдат финансово подпомогнати със суми в размер на до 2 хил. лв. Това предложение е депозирано от името на зам.-кмета Мария Вълканова до Общинския съвет на Асеновград. В началото на април оторизираната комисия, занимаваща се с финансовото подпомагане на ин витро процедури на двойки от общината, е провела заседание, в рамките на което са разгледани и одобрени постъпилите заявления в първия етап от приема на документи. След запознаване с преписите на заявителите, комисията е взела решение по всяко искане, след което е изготвен и списък, който е представен пред общинските съветници. Те от своя страна трябва да решат дали да отпуснат предлаганите от администрацията средства, или не. А какво ще е тяхното решение ще стане ясно следващата сряда, за когато е насрочено поредното редовно заседание на местния парламент.
Припомняме, че документи за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми от Асеновград, се приемат на 3 етапа през годината. Първият приключи в края на март. Вторият вече тече и ще продължи до края на юни, а третият започва в началото на юли и продължава до края на септември.
Документи се подават в Информационния център на Община Асеновград. Формулярите за кандидатстване можете да бъдат намерени в Информационния център или в официалния сайт на Общината – в меню «Общински дейности»-«Социални дейности»-«Финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция“