С поход и панихида за упокой на йеродякон Игнатий, както е монашеското име на Левски, днес в манастира „Св. Петка – Мулдавска” стотици българи се поклониха пред делото му.
Кметът на община Асеновград д-р Емил Караиванов поднесе венец пред паметната плоча на Апостола на входа на манастира в знак на преклонение и уважение към най-чистата и свята личност, отдала живота си в името на българската свобода и независимост.
Архиерейският наместник на асеновградска духовна околия стафрофорен свещеноиконом Йордан отслужи панихида за упокой. Добре познатият на всички артист Стефан Попов изнесе прочувствена реч на живота и безсмъртните подвизи на Васил Левски. Бяха поднесени венци и цветя и от общинския съвет, политически партии, неправителствени организации и граждани на фона на любимата народна песен на Левски „Какво е цвете цъфнало”. Поклонението завърши с минута мълчание и химна на Република България.
На събитието присъстваха още нароният представител д-р Христо Грудев, председателят на Общински съвет- Асеновград Драгомир Георгиев, заместник- командирът на 4-ти артилерийски полк подполковник Антон Ангелов.