В Асеновград все още не можем да се порадваме на сняг. Но тръгвайки към планинските населени места на територията на общината вече се разкрива една истински зимна картина. Още от снощи започна снеговалеж във високите части и днес дебелината на снежната покривка на места подмина половин метър. Най-голяма е тя в района на селата Орешец, Врата, Мостово, Добростан, Горнослав. Съвсем близо до Асеновград – едва на 10 км. От града е с. Лясково. Тук снежната покривка днес бе между 30 и 50 сантиметра. Пътното платно около обяд не бе особено чисто, за което алармираха и шофьори. От Общината заявиха, че тук е минал снегорин сутринта, след което е продължил към селата Яврово и Добралък и се очаква на връщане отново да се почисти от Лясково към Асенова крепост. Междувременно от градската управа увериха, че във всички планински села се извършва снегопочистване, както и че има паднали дървета, които възпрепятстват своевременното разчистване на снега по пътищата. Уточнява се, че няма бедстващи на цялата територия на община Асеновград, но през изминалата вечер и през днешния ден е имало прекъсване на тока за кратко в селата Тополово, Новаково, Мостово, Орешец, като екипи на ел. дружеството са работели по отстраняване им.
От Общината призоваваха шофьорите да бъдат внимателни, ако пътуват към планинските райони, тъй като е възможно да има техника и хора на пътя, които да отстраняват падналите клони и дървета и съответно се извършва снегопочистване и опесъчаване. Припомня се и че спрямо метеорологичната обстановка има опасност от заледяване.
През днешния ден в пловдивско бе обявен жълт код за снеговалеж, утре вече се очаква да бъде по-скоро облачно, но без валежи от дъжд или сняг.