кампания за събиране на дрехи

Какво по-подходящо време за акция за събиране на дрехи от това, в началото на есента, когато прибираме летните дрехи и изкарваме по-топлите. Сортирайки ненужните за нас такива, можем да освободим място в гардероба си, като ги дарим, тъй като биха били от полза за някой друг. На 21-ви октомври, петък, отново на паркинга на ДИП – България, всеки, който желае, може да предаде освен дрехи, така и покривки, завивки и други текстилни изделия. Това може да бъде направено за времето между 8 и 14 ч. Инициативата всъщност е съвместна акция на Община Асеновград и Българският Червен кръст.
„Вещите трябва да са чисти, поставени в найлонови торби и да са добре затворени. Видовете текстилни изделия, които могат да бъдат предавани са завеси, завивки, дрехи, чанти и колани. Изискване е същите да бъдат в годно за употреба състояние“, уточняват от Общината.
Припомняме, че в рамките на града има и поставени контейнери на БЧК за подобно предаване на дрехи, така че ако някой изпусне тази акция или няма възможност да занесе своите дарения в уречения ден и час, може да го направи, когато пожелае, посещавайки някои от споменатите контейнери.