Бул. „България“ в Асеновград вече ще бъде по-добре осветен, след като ще се сдобие с нови LED диодни осветителни тела. Новите улични лампи, които са почти 120 на брой, ще бъдат поставени не само на натоварения булевард, но и на ул.„Марица“, а също така и на прилежащите на двете главни улици кръгови кръстовища.

„Целта на обновлението е не само по-красивият и приветлив вид на входната артерия, откъм Пловдив. Очаква се така да се намали броят на катастрофите, кражбите и други
прояви, нарушаващи обществения ред в района.“, казват от Община Асеновград.

Новите осветителни тела са като тези, които Агенция „Пътна инфраструктура“  монтира по пътя между Асеновград и Пловдив. Уточнява се, че те са по-икономични в сравнение със старите натриеви лампи, а високата цена на електроенергията към момента прави сметките за ток на Общините голямо разходно перо.

„Освен, че са по-ефективни, новите осветителни тела са и с ниски експлоатационни разходи по поддръжка. Обновлението ще допринесе за по-привлекателния вид на цялата отсечка, отвеждаща до обновения център на Асеновград. Идеята е от входа на града, през бул. „България“ и по цялата ул. „Марица“ да няма разлика в осветлението и да бъде добре осветено“, допълват от Общинската администрация.