Топъл обяд

От 2,70 лв. на 2,90 лв. се увеличава ставката за единица продукт – топъл обяд, предоставян на жители на община Асеновград в нужда. Изменението влезе в сила от 1-ви март и с него общата сума за изпълнение на договора по програмата се променя от близо 326 хил.лв. на малко над 331 хил.лв.
300 жители на общината, на различна възраст, са включени в момента към тази програма и благодарение на нея получават топъл обяд всеки делничен ден. На този етап е ясно, че храната ще се предоставя до края на месец юни.
Припомняме, че целевите групи тук са лица с ниски доходи; хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната; възрастни, с по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на COVID-инфекция; лица с увреждания или поставени под карантина, с доходи под линията на бедност, нямащи близки, които да им окажат подкрепа и др.
„Топъл обяд“ се реализира със съдействието на Агенция „Социално подпомагане“ по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, чрез Операция „Осигуряване на топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19 на територията на община Асеновград“.