Телевизия ТВ САТ КОМ

Пожарната в Асеновград отвори врати за граждани по повод Седмицата на пожарната безопасност

Оживено бе през вчерашния ден в асеновградската пожарна. В Деня на отворените врати районната служба посетиха деца, желаещи да научат повече за пожарникарската професия. Мероприятието бе организирано по повод Седмицата на пожарната безопасност, която продължава до 14-ти септември – професионалния празник на огнеборците. Посетителите в Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ –Асеновград разбраха как звучи сирената на пожарния автомобил, как изглежда той отвътре, как се гасят леснозапалими течности, каква е екипировката на пожарникарите и още много интересни факти за професията на пожарникаря.

Вратите на пожарната остават отворени за граждани през цялата Седмица на пожарната безопасност и всички, които искат да видят отблизо техниката, с която се работят огнеборците или да поговорят с тях са добре дошли, заяви пред нашата камера ст. инсп. Щелиан Гочев.

А децата, посетили пожарната служба, се убедиха, че работата на пожарникарите е интересна, но и отговорна и не особено лесна. Те пожелаха на огнеборците да бъдат здрави и да имат сили да ни пазят от всякакви бедствия.

Мероприятията, посветени на пожарникарската професия, се провеждат през цялата седмица, но самият професионален празник на пожарникаря е на 14-ти септември. В асеновградската районна служба покрай тази дата винаги се раздава курбан за здраве и безаварийна работа на огнеборците.

Exit mobile version