Фоайето на Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ преливаше от почитатели на хубавото независимо кино през изминалата петъчна вечер. Тук бе представен документалният филм „Пъпна връв“, разказващ за предимствата на природосъобразния начин на живот, за биоземеделието и как един малък снимачен екип може да създаде професионална продукция.

Пред пълна зала в Асеновград бе представен документалният филм „Пъпна връв“. Не при всяко мероприятие фоайето на Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ е препълнено, с правостоящи, но при тази премиера асеновградчани показаха, че са нетърпеливи да видят подобно независимо кино и са любопитни да научат повече за идеите, заложени в продукцията.

Първата премиера на документалния филм бе на язовир Голям Беглик по време на събора „Беглика“. Тогава буря е попречила мероприятието да се проведе по план, но все пак отзивите след прожекцията са били положителни. А на премиерата в Асеновград публиката очакваше с нетърпение филмът да започне. Символичният домакин – директорът на библиотеката Милена Марковска, първо приветства всички присъстващи, а Ангел Маринов разказа малко повече за самия филм, като представи неговия екип и част от участниците.

Този филм е контрапункт във всички аспекти на това, което се представя още в киното, телевизията и даже в независимите продукции. Това е една абсолютно неподправена, нецензурирана и изчистена експресия на екип от хора, които го правят с идеална цел, каза пред нашата камера режисьорът на документалния пълнометражен филм Борис Попхристов.

Междувременно стана ясно, че екипът на филма организира събитие в Пловдив – „Капана Филм фест“. То е планирано за 8-ми или 9-ти октомври. По време на него ще бъде представен филмът „Пъпна връв“, както и други продукции, ще има интерактивни работилници и дискусии.