Изложба живопис под наслов „Предколедно“ се проведе в художествена галерия в Асеновград. 12 творци представиха свои творби на превърналата се в традиционна за града изложба преди коледно-новогодишните празници.

И тази година асеновградски и пловдивски именити художници събраха своите последни творби на едно място, за да ги споделят предколедно с ценителите на изкуството в Асеновград. Собственикът на галерията – домакин, Симеон Сотиров, бе щастлив от факта, че отново тук се представят платна, всяко със своите специфични техники и майсторство, характеризиращи всеки един от 12-тте познати на асеновградчани художници.

Самата изложба бе открита от Евгени Петров по колоритен начин, с доза хумор, остроумие и много красиви думи, изречени на място. Той сподели, че за него всяка коледна изложба тук е един празник

Така изложбата бе открита и макар че художниците обикновено не говорят сами за своите картини все пак част от тях ни разказаха какво ги е вдъхновило да ги нарисуват, участвали ли са с тях и на други изложби и др. Какво ни отговориха Димитър Ненкин, Розалина Панижел, Тихомир Панайотов, Аспарух Сърбов, Златка Шеткова и Цветан Руснаков очаквайте в подробния материал от откриването на изложбата след празничните дни, в началото на новата 2024 г.