На добър час абитуриенти! Този надпис посрещна зрелостниците от Професионална гимназия по хранително-вкусови технологии „Св. Димитрий Солунски“ на централния площад в Асеновград снощи по повод завършването на средното им образование. Абитуриентите започнаха да пристигат на центъра на града още час преди началото на официалната церемония. Отвсякъде се чуваше броене до 12 и клаксони на автомобили, водещи зрелостниците към тяхната празнична вечер.

Дванайсетокласниците бяха нетърпеливи да се съберат със своите съученици, да преминат по червения килим и да се отправят към своя бал. Разбира се, имаше много снимки, прегръдки и мили моменти, за да се стигне и до тържественото изпращане на абитуриентите от ПГ ‚Св. Димитрий Солунски“. А то бе съпроводено от изненада, най-вече за едно от момичетата, облечено в червена рокля – Семра. Нейният кавалер падна на колене и й предложи брак, след което сложи годежен пръстен на ръката на младото развълнувано момиче. Така Емре и Семра се отправиха не само към своята бална вечер, а и към голямата промяна в своя живот. Явно малко след бала, те ще подготвят и сватба.

А по червения килим разбира се преминаха всички зрелостници от асеновградската професионална гимназия. Пожелаваме им попътен вятър!