В края на месец септември миналата година стартира ремонтът на спортна зала „Асеновец“. Той продължи няколко месеца и към днешна дата вече официално приключи. Снощи спортната зала бе посетена от кмета на Асеновград д-р Христо Грудев, заедно със зам.-кметове, други представители на Общината, треньори на спортни клубове от града и деца, трениращи в тях, които използват спортното съоръжение ежедневно. Резултатът от ремонтните дейности в залата бе разгледан и обсъден от присъстващите, а подробности представи за ТВ САТ КОМ зам.-кметът по строителството инж. Стоян Димитров. Той заяви, че най-големият проблем в залата бе течащият покрив, който вече е направен с най-модерните технологии. Мембранната хидроизолация дава гаранция 35 години на съоръжението. Залата е с нова дограма, пребоядисана е, част от санитарните възли са ремонтирани, на втория етаж, в познатото като зала за борба помещение, спортните клубове ще разположат фитнес уреди и тук младите спортисти ще могат да извършват част от тренировъчната си дейност.

Освен ремонтът отвътре, залата бе пребоядисана отвън, в момента има разработен проект, с който ще се кандидатства по Плана за възстановяване и развитие за топлоизолация на вътрешните стени, за да се обхванат по-пълно мерките за енергийна ефективност. Проектът предвижда направа на окачен таван и климатизация на залата. Остава само един щрих, за който спортуващите тук алармираха преди да започне ремонтът – подовата настилка, която на места е в лошо състояние и пречи на тренировъчния процес. Зам.-кметът уточни, че с годините самата настилка се е амортизирала, но идеята е да се подменят само компрометираните части от нея, тъй като по-добра и по-качествена на пазара в момента няма.

Треньори от спортни клубове в града споделиха своето удовлетворение от края на ремонта на залата. Треньорът на щангистите Лъчезар Кишкилов пожела на всички спортисти да бъдат активни и максимално да използват залата за постигане на високи резултати. Димитър Кумчев, трениращ младите надежди в асеновградската борба, благодари на всички, отговорни за обновяването на залата.  Георги Златев, отговарящ за спортните дейности в Общината, пожела на спортистите да ценят Асеновград, да се борят за доброто име на Асеновград и когато имат нужда да търсят подкрепа от управата на града. Градоначалникът д-р Христо Грудев, разбира се, също поздрави спортисти и треньори и изказа удовлетворението си от реализирания ремонт.
А инж. Стоян Димитров припомни, че освен този ремонт, през последните години в Асеновградско бяха осъществени още планирани проекти, свързани със спорта, а други тепърва предстоят.