В понеделник, 5-ти декември, ще се проведе пресконференция по Проект „Създаване и развитие на тийн-зона в отдел „Изкуство” на Градска библиотека „П. Хилендарски”. Проектът, изготвен от екипа на библиотеката, получи финансиране по „Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти” към Национален фонд „Култура”.

Проектът е на стойност почти 15 хил.лв. и ще се реализира до края на следващата година. Основната му цел е развиване капацитета на библиотеката чрез създаване на ново пространство за тинейджъри и предоставяне на нови услуги, насочени предимно към тази целева група, казват от Градската библиотека. Проектното предложение е получило висока оценка, в която се уточнява, че „Кандидатът и екипът по проекта притежават необходимите професионални и експертни качества за реализиране на проектното предложение, което предвижда закупуване на оборудване за ситуиране на тийн зона в отдел Изкуство на библиотеката. Така изградената тийн зона ще бъде използвана и като място за обучение. Планираните дейности са допустими с ясни параметри и резултати. Много добър план за разпространение. Проектът има потенциал да надгради дейността на библиотеката в гр. Асеновград. Планираните от кандидата обучения осмислят създаването на този тип пространство.”
По време на пресконференцията екипа и партньорите по проекта, сред които е и телевизия ТВ САТ COM, ще представят самия проект и дейностите, включени в него. Мероприятието ще се проведе в библиотеката в 14 ч.