Още по време на августовското заседание на Общински съвет-Асеновград бе решено в бившия Търговски център да бъдат обособени както паркоместа, така и търговска зона. До това решение се стигна след дълъг дебат и предложения с различни аргументи – част от тях бяха в подкрепа на тезата, че на това място е по-добре да има само паркинг, други обясняваха защо е необходимо да има и магазини, тоалетна и други подобни. В крайна сметка ще има 60 паркоместа и 800 кв.м. търговска площ. За реализацията на ремонта трябва да се изготви проект, за който следва да се предвидят средства от общинския бюджет, казват от градската управа. Съвсем скоро приключи обновяването на част от централния площад, но в него не бе включено въпросното подплощадно пространство. Сега то е в режим „на изчакване“. Мястото все още е строителен обект и достъпът на външни лица до него е забранен, но това не пречи то вече да изглежда като паркинг зона. Днес на местата, на които и преди имаше обособени паркоместа, бяха паркирани десетки автомобили.

А когато паркингът тук бъде официално готов ще се влиза и излиза през автоматична бариера, което премахва човешкия фактор при събирането на таксите за паркиране и общинските съветници, както и общинската администрация, бяха единодушни, че това е най-добрият вариант, за да може паркинг зоната да се използва по предназначение, без да се злоупотребява.

Припомня се, че Търговският център бе затворен за ремонт още преди 4 години. От Общината заявяват, че всички бивши наематели на търговските обекти са уведомени от администрацията за предстоящия ремонт, като част от тях вече са заявили желание да продължат дейността си тук. Уточнява се, че проектът ще бъде реализиран по всички европейски и национални изисквания и стандарти.