Двудневни тържества предстоят във военното поделение в Асеновград. Военните ще отбележат Деня на Ракетните войски и Артилерията на Българската армия, 94 години от създаването на Четвърти артилерийски полк и 109 години от Одринската епопея и овладяването на Одринската крепост.

Мероприятията ще се проведат в четвъртък и в петък – на 10-ти и на 11-ти март, в казармения район на 4-ти артилерийски полк. Специално 11-ти март е определен за Ден на Ракетните войски и Артилерията на Българската армия, като за първи път празникът се чества през 1993 г. На този ден празнува и 4-ти Артилерийски полк, от 2001г. той е домакин на празника в асеновградското военно поделение.
„На 11-ти март 1913г., по време на боевете от Балканската война, започва артилерийската подготовка на атаката, предшестваща щурма на Одринската крепост. 36 часа по-късно Одрин е превзет, като основна заслуга за това има българската артилерия“, казват от поделението в Асеновград. Ето защо на този ден на строевия плац на полка ще започне тържеството, посветено на празника. Ще бъдат произнесени слова и прочетени поздравителни адреси, военнослужещи ще бъдат наградени от Началника на Отбраната и Командира на Сухопътните войски. Малко по-късно представителните блокове от 4-ти артилерийски полк ще преминат в тържествен марш, а пред паметника на загиналите артилеристи в Балканската и Междусъюзническата война ще бъдат поднесени венци и цветя. Всъщност тържествата ще започнат още ден по-рано, на 10-ти март, когато на строевия плац на полка ще бъдат наградени отличили се военнослужещи и цивилни служители, а новоназначени военни ще положат военна клетва. Ще бъде отслужен и празничен молебен пред параклис „Свети Георги Победоносец”, намиращ се в казармения район на 4-ти Артилерийски полк.