До ситуацията – две сесии една след друга в ОбС се стигна след като стана ясно, че кметът на село Конуш, Кирил Балджиев, е с предсрочно прекратени правомощия и се наложи по предложение на кмета на общината, общинския съвет днес да утвърди временно изпълняващ длъжността за срок от няколко месеца – до предстоящите през октомври местни избори. При положение, че изборите са само след почти 3 месеца, няма как да бъдат проведени нови кметски избори за селото.

Общинските съветници от ПП ГЕРБ, обаче, не бяха единодушни по отношение предложението временно изпълняващ длъжността кмет да заеме секретарят на Кирил Балджиев – Силвия Касабова защото, по думите им, го научават постфактум, ден преди редовната сесия. Съветниците от ГЕРБ поискаха точката да се отложи за разглеждане след две седмици – на 3 юли, на следващото заседание и предложението им бе прието. Така село Конуш се изправи пред ситуацията няколко седмици да няма кой да поеме част от административното обслужване на жителите.

След консултации с Областна администрация, обаче, се стигна до решение казусът да бъде прегласуван в спешен порядък с извънредна сесия още днес и Силвия Касабова бе утвърдена за временно изпълняваща дължността кмет на Конуш.

 

E. Граматикова