Телевизия ТВ САТ КОМ

Приложението „еЗдраве“ дава достъп до пациентското ни досие

Служители на Регионална здравна инспекция – Пловдив бяха днес в Асеновград, за да представят пред гражданите нова услуга, позволяваща те да имат достъп до собствените си електронни досиета. Интерес към предоставяне на услугата не липсваше. Още от сутринта днес в сградата на Общината, където представителите на РЗИ-Пловдив помагаха на асеновградчани да получат достъп до електронните си досиета, се изви опашка от желаещи да се възползват от нововъведението. А какво точно представлява то, разказа пред нашата камера Юсуф Абдиев от Регионалната здравна инспекция. Той посочи, че влизайки в приложението, след като сме се регистрирали, ще имаме достъп до информация като болничен престой, извършените ни прегледи, ваксини, издадени рецепти, кръводарявания, резултати от изследвания и др.

Сдвоявайки въпросното приложение, родителите ще получат достъп и до електронните досиета на своите деца, ако те са под 18 г. След навършване на пълнолетие, децата ще бъдат изключени от приложението на родителя и следва да получат достъп до свое собствено. Важно уточнение е, че на този етап, всеки, който желае да се възползва от услугата, може да свали приложението „Ездраве“, но ако няма електронен подпис, трябва да извърши регистрацията с помощта на служители на РЗИ. Днес те оказваха пълно съдействие на гражданите, включително и в случаите, когато имаше проблем с достъп до системата.

Трябва да допълним, че информацията, намираща се в нашите досиета е от последните години,  като тя предстои да се актуализира. А на сайта на Националната здравна информационна система his.bg също може да проверим пациентското си досие, но и тук ни трябва електронен подпис за тази цел.

 

Exit mobile version