В пореден пример за доброто се превърна благотворителната инициатива в подкрепа на Мерт, която се проведе снощи в Асеновград. Както концертът, така и базарите, събраха на едно място стотици хора с една идея – да се подпомогне лечението на едно 6-годишно момче. 

Толкова положителна енергия бе събрана на едно място в Асеновград снощи. Малки и големи се обединиха около идеята да помогнат на Мерт и неговото семейство в борбата с детската церебрална парализа. Минути преди да започне концертът в подкрепа на момчето, пред подготвените базари се извиха опашки от хора, нетърпеливи да изберат и закупят нещо, с което да се включат в благотворителната кампания. Голяма част от артикулите бяха дело на родители, деца и учители от ДГ „Дружба“, чиито маси бяха изключително богати и разнообразни.

В подобни инициативи винаги се включва и СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с учениците от предприемаческия профил, които всеки път изненадват с интересни ръчно изработени артикули.

Интересът към базарите наистина бе много голям, но не по-малък бе и този към концерта, билетите за който се продаваха и предварително, а на място се изкупиха всички останали. Един от основните организатори Володя Николов сподели с нас своето удовлетворение от този факт и пожела на семейството на Мерт най-вече да бъдат здрави. Бащата на Мерт – Сабри, също бе тук. Той не пропусна да благодари за оказаната му подкрепа, като допълни, че на Мерт е направена операция преди 20-тина дни за удължаване на сухожилията на краката. Сега за момчето предстои рехабилитация, която също струва значително, поради което подобни инициативи са от голяма помощ за семейството.

Така бе дадено начало и на самия концерт с водещ Ели Шопова, която още преди да започнат изпълненията представи на присъстващите бащата на Мерт – Сабри и му пожела енергията, която му дават всички тези съпричастни хора да помогнат на малкото момче. А концертът наистина бе с богата програма – от вдъхновяващи детски песни, до интересни изпълнения на барабани. Имаше познати местни изпълнители, както и гости от други краища на страната. Подробен материал очаквайте тази събота и неделя в рубриката ни ТЕМА ОТ СЕДМИЦАТА.