Днес ще Ви покажем добрия пример – ще Ви разкажем за едно младо момиче от Асеновград, учещо ветеринарна медицина, с редица международни отличия, участия на световни форуми и трупащо опит в екзотични светове. Как с амбиция, желание и широка усмивка можеш да постигнеш мечтите си, ни показа Ивана-Антония Гайдарова.

В един ветровит, но слънчев и приятен ден, в един от парковете на Асеновград, се срещаме с Ивана-Антония. Родителите й са избрали да й дадат две имана и може би още оттогава съдбата е направила така, че тя да е всестранно развита личност, с множество интереси и двойно по-голямо желание да постигне това, за което мечтае. Младото момиче от Асеновград решава да учи ветеринарна медицина, като отдава цялото си време и внимание на това, черпейки опит и на международно ниво.
Само преди две седмици Ивана-Антония участва в Голямата зелена седмица в Берлин. Там има представители на редица държави, но единственият български студент, представящ проект на международния форум е именно асеновградчанката.
Подобни международни изяви са изключително важни за българските студенти, сподели Ивана-Антония. В случая, за своята презентация, тя е сред четиримата наградени участници от цял свят на 16-тото издание на Глобалния форум за земеделие.

Разбира се, това е само едно от впечатляващите представяния на младото момиче. Неслучайно тя е избрана за Студент на годината у нас през 2022 г. Ивана-Антония все още не е завършила висшето си образование, но вече е посетила множество чуждестранни държави и е придобила опит, който родни ветеринари, практикуващи професията, нямат.

Положителното е, че младото момиче засега има намерение да практикува у нас, както и тук да надгражда своето образивание, макар че, както самата тя сподели, винаги е отоврена за нови интересни възможности.