Новият квартал, намиращ се над кв. „Изток“ или при изхода на Асеновград, посока Кърджали, се разраства все повече. Неведнъж сме Ви показвали с какви проблеми се сблъскват новодомците там, като лоша инфрастриктура, водоснабдяване и др. Живеещите в новообразувалия се квартал се надяват, че с времето тези неуредици ще се решат. Има обаче една, която засяга чистотата в квартала и която изглежда, че не търпи отлагане. Тя е свързана със сметоизвозването. Новият квартал в местност „Шкилово“ разполага с едва два контейнера за отпадъци, споделиха с нас негови жители, като по техните думи, подкрепени със снимков материал, съдовете са крайно недостатъчни.

Проблемът се задълбочава и от факта, че машините, които трябва да почистят контейнерите „посещават“ квартала едва два пъти седмично. „Контейнерите преливат от боклуци, бездомни кучета разнасят отпадъците в целия квартал, миризмата е непоносима. Обръщали сме се няколкократно към община Асеновград, но резултатът е нулев“, се казва в съобщение, изпратено до ТВ САТ КОМ от жена, живееща в квартала. Тя прилага и снимка на контейнера, който не е почистван 3 дни.

Отправихме запитване в тази връзка към Община Асеновград – дали се предвижда увеличаване на броя на съдовете за отпадъци в новия квартал, а също така и честотата на тяхното почистване.