Кметът на Община Асеновград д-р Емил Караиванов взе участие в Годишното информационно събитие за представяне на напредъка на ОП „Околна среда 2014-2020” вчера в София. Той отправи приветствие към присъстващите и направи кратко резюме и оценка на проектите, по които работи Община Асеновград.
„Да работиш по проекти от Оперативна програма „Oколна среда” е рисково и търпеливо вложение като политика и мениджмънт. Защото крайната цел се оценява бавно, а препятствията и неудобствата по пътя към нея трудно се приемат от всички хора. Но това не трябва да ни обезкуражава, напротив. Защото сме длъжни да бъдем далновидни и да инвестираме в среда, която ще даде качество на живот,каза д-р Караиванов по време на форума. Той представи проектa за Воден цикъл на Асеновград, проекта за компостираща инсталация на депото за битови отпадъци на стойност 11 млн. лв., проекта за намаляване на праховите частици във въздуха, както и присъединяването на община Асеновград към Биосферен резерват „Червената стена” към програмата на ЮНЕСКО „Човекът и биосферата”.
Министърът на околната среда Нено Димов отправи специално видео обръщение по време на информационното събитие. Сред присъстващите бяха Главният директор на ГД ОПОС и Ръководител на ОУ на ОПОС 2014-2020 Цонка Дрянкова, кметът на Банско Георги Икономов и кметът на Раднево Теньо Тенев.