В средата на месец септември стартираха ремонти на улици в Асеновград. Едни от тях се извършват на „Богомилска“ и „Скалата“. Част от тротоарните настилки, специално на „Богомилска“, вече са подменени, докато на улица „Скалата“ работата е в разгара си. Това, разбира се, затруднява движението в участъка. От Общината информират, че след приключване на ремонтните дейности, ще се осигури достъп на родителите на учащи в близкото ОУ „Христо Ботев“, както и на живеещите в района, през кръстовището до EVN по ул. „Богомилска“, с уточнението, че тя остава двупосочна. Въвежда се обаче еднопосочно движение на ул. „Скалата” в участъка от ул. „Богомилска” до ул. „Асенова Крепост”.

В случая ще се забрани влизането на автомобили от ул. „Асенова Крепост” към ул. „Богомилска”. Така се очаква да се облекчи движението тук, тъй като то е особено интензивно, особено в часовете, когато децата идват или си отиват от училище.

Освен тази промяна, се предвижда и друга, също в натоварен участък в града. Разработено е проектно предложение за промяна на предимството на кръстовището на ул. „Велико Търново“ с ул. „Гоце Делчев“. Предимството следва да се прехвърли на ул. „Велико Търново“, а на ул. „Гоце Делчев“ вече ще има знак СТОП. Потокът от автомобили, преминаващи през това кръстовище е изключително интензивен. Често тук стават пътни произшествия и днес преди обяд отново имаше такова, за щастие единствено с материални щети. Понякога причината за подобни инциденти е и липса на видимост, заради големия брой паркирани превозни средства на двете улици.
А промяната на предимството се прави във връзка с подадена молба от жители и живущи в квартала под стадион „Шипка“, като целта е да се намали скоростта по ул. „Гоце Делчев“ и съответно да се даде предимство на влизащите в квартала от бул. „България“ по ул. „Велико Търново“, където трафикът е най-голям.

Промяната ще бъде въведена от 11.10., вторник, казват от градската управа и отправят апел към шофьорите, да търсят знаците преди и след кръстовището, тъй като практиката показва, че при подобни промени минава дълго време, докато водачите свикнат с тях и понякога карат по инерция, което също е предпоставка за ПТП.
Преминаващите оттук пешеходци пък имат и друга молба, отново с цел избягване на инциденти –  да се почисти тротоарът зад контейнерите на ул. „Велико Търново“, тъй като към момента той е непроходим за пешеходците, да не говорим за майките с колички или хората с увреждания, така се налага те да слизат на пътното платно, когато вървят от едната страна на улицата.