Консултациии за формиране на съставите на секционните избирателни комисии се проведоха при кмета на града д-р Христо Грудев. Поканени на срещата бяха всички парламентално представени партии и коалиции от 48-то Народно събрание. На нея бе представена справка за разпределението на местата в СИК по видове комисии, в това число ръководствата и членовете на секционно избирателните комисии на партиите и коалциите в Асеновград и населените места от общината. От срещата стана ясно, че три ще са подвижните избирателни секции. Три ще са и тези в лечебните заведения.

Представители на коалиция „ГЕРБ – СДС“, коалиция „Продължаваме промяната“, партия „Движение за права и свободи“, партия „Възраждане“, коалиция „БСП за България“, коалиция „Демократична България – Обединение“ и коалиция „Български възход“ взеха участие в консултациите при кмета на Общината и дадоха своето съгласие с предложеното разпределение на местата в СИК.

Днес бе и последният ден за регистрация на изборните листи с кандидатите на политическите формации за вота на 2 април. Утре, 1 март в 10:30 часа ЦИК, чрез жребий ще определи номерата на партиите и коалициите в бюлетината за изборите.