Поредна специализирана полицейска операция се проведе на територията на РУ-Асеновград, съобщават Оластна дирекция на МВР – Пловдив.  Целта на акцията бе предотвратяване на закононарушения в малките и отдалечени населени места в Пловдивска област. Тя бе реализирана от служители на РУ-Асеновград, секторите на „Пътна полиция“, „Специализирани полицейски сили“ и Зонално жандармерийско управление. В тази полицейска операция се включиха и представители на Териториална дирекция на Национална агенция за приходите , Областна дирекция по безопасност на храните и Регионална дирекция по горите. Екипите провериха обекти на територията на няколко населени места – Асеновград, Садово и селата Боянци, Болярци, Караджово, Богданица и Чешнегирово.
Проверени са 28 търговски обекта, 8 питейни заведения, 4 пункта за черни и цветни метали, 232 лица и 182 моторни превозни средства. Служителите на реда са съставили 27 акта и 50 глоби с фиш за констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата.  Допълнително са връчили и 50 електронни фиша. В три от случаите административно отношение е взето и от инспекторите на ТДНАП и ОДБХ.
По време на акцията е разкрит шивашки цех в Асеновград за изработване на фалшиви маркови дрехи. Екипите са намерили там готови изделия с поставени знаци и надписи на защитени търговски марки, без съгласие на правопритежателите. Кофискувано е голямо количество продукция, както и използваните за незаконната дейност машини, заготовки и елементи. Собственикът на производствената база е арестуван за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 172б от Наказателния кодекс. Уточнява се точния брой на конфискуваните стоки. Процесуално-следствените действия продължават, информират от Оластна дирекция на МВР – Пловдив.