Ремонтът на моста на пазара все още е на изчакване. Преди години бе установена необходимостта от неговото рехабилитиране, но към момента все още нещата са на етап избор на изпълнител за изготвяне на проекта.

Още преди години стана ясно, че мостът до пазара в Асеновград е в лошо състояние и има нужда от ремонт. Съоръжението се намира на републикански път, през него ежедневно преминават множество превозни средства, както и пешеходци. Към момента обаче все още няма индикации тук да стартира каквато и да е рехабилитация. Кметът на града д-р Христо Грудев коментира, че миналата година е извършено обследване на моста и действително е установено, че той определено се нуждае от ремонт след многогодишната експлоатация и липсата на поддръжка.
Според първоначалните сметки ремонтните дейности на моста трябваше да излязат около 5 млн. лв., като в тях влиза и обновяването на подходите към съоръжението или част от пътното платно в началото и в края на моста. Новите цени обаче както на строителните материали, така и на труда, вероятно ще наложат предполагаемата сума да бъде актуализирана.
Иначе към момента все още тече процедура за избор на изпълнител за техническото проектиране, очаква се да бъде осигурено и финансиране. Има поет ангажимент от Министерството на регионалното развитие, в частност от Агенция „Пътна инфраструктура“, да се предвидят средства в следващия Държавен бюджет, каза още Грудев.