В края на септември стана ясно, че паркът до ул. „Цар Освободител“ ще бъде обновен. Към днешна дата част от ремонтните дейности тук вече започнаха. Тротоарната настилка около парка или по улиците „Илинден“, „Атанас Свещаров“ и „Цар Освободител“ ще бъде подновена и днес се работеше най-активно по това направление.

Ремонтните дейности на парковото пространство включват и рехабилитация на алейната мрежа, както и полагане на бордюри. Вижда се, че част старите такива вече се отстраняват. Следва да се положи нова асфалтова настилка, с което да се осигури и нормалното отводняване на алеите. Планирано е да се обособят места за отдих с паважна настилка, а също така да се изгради поливна система с цел по-добра поддръжка на зелените площи.

„Реновирането цели да се осигури съвременна и естетична среда за отдих за малки и големи. Осъвременяването на наличната малка по мащаби публична и техническа инфраструктура играе ключова роля за подобряването качеството на живот на населението“, казват от Общината.

Междувременно подобният ремонт в Градския парк вече приключи. Тук алеите са преасфалтирани, поставени са новите бордюри, довършено е и отводняването. Остава само подмяната на осветителните тела, които все още не са доставени. Припомняме, че ремонтът тук стартира към края на месец август с полагането на нова асфалтова настилка и бордюри. По-малко от два месеца по-късно работата е приключила.

Колкото до ремонтните дейности в парка до ул. „Цар Освободител“, все още не е ясно колко време ще отнемат те, но за момента е сигурно, че няма да се отстраняват старите катерушки, което според редовните посетители е добре – те са любимо място за игра на малчуганите.