Рециталът с мото: ”Житие велико, заради което той забрави всичко, дори и небето…” се състоя в Лекционната зала на Градската библиотека „Паисий Хилендарски”пред многобройна публика. В него бяха включени класически произведения на Иван Вазов, Христо Ботев, Дамян Дамянов,а така също творби на съвременни автори като  Стойчо Стоев, Костадин Костадинов и др.

Рециталът за Деня на народните будители , който примата на рецитаторското изкуство Виктория Стефанова поднася на своята публика е традиционен и се провежда непосредствено преди деня, в който България отдава  отдава почит на създателите и пазителите на българската духовност. И тази година със своето запленяващо слово Виктория Стефанова  Виктория Стефанова докосна най-финните струни в душите човешки,карайки ги да изпитват гордост от своя български род и незабрава към героизма на предците ни.

В музикалната пауза на едночасовия рецитал взеха изпълнения с патриотични песни възпитанички от вокалния клас на Любомира Петрова при НЧ ”Св.преп.П.Хилендарски„ под чиято егида се проведе културното събитие.

Пълен запис не рецитала на Виктория Стефанова очаквайте на 1 ноември по телевизия ТВ САТ КОМ.