Градската библиотека в Асеновград се състоя ревю на абитуриентски рокли, ушити от ученици от ПГ „Свети Патриарх Евтимий“. 

Ревюто, организирано от асеновградската ПГ „Свети Патриарх Евтимий“ е с благотворителна насоченост. Част от роклите, които видяхме по време на него, ще бъдат подарени на дванайсетокласници от гимназията, а останалите ще бъдат предоставени на абитуриенти в неравностойно положение. От учебното заведение уточняват, че всички материали, използвани за тоалетите, са закупени от училището. Роклите са в актуални и модерни цветове и кройки. Имаше такива както от две части – с бюстие и пола, така и цели модели.

Трябва да отбележим и че всъщност цялостната визия на момичетата, които дефилираха по време на ревюто, е дело на възпитаници на гимназията – освен красивите рокли, прическите на моделите също бяха специално направени от учениците, изучаващи „Фризьорство“ в професионалната гимназия.

Благотворителната инициатива не се провежда за първи път в града. Тази година тя бе част от Великденската програма на Община Асеновград. Подробен материал от събитието очаквайте скоро по телевизия ТВ САТ КОМ.