Избраният за почетен гражданин на Асеновград за 2019 г. Росен Чаталбашев получи днес официално титлата на официална церемония. По традиция тя се състоя в криптата към храм „Св. Богородица Петричка” в Националния паметник на културата „Асенова крепост”.

Решението, с което той бе удостоен с това звание, му връчи председателят на Общински съвет Асеновград Драгомир Георгиев.

Кметът на общината д-р Емил Караиванов го поздрави с думите: „Макар г-н Чаталбашев да не е от Асеновград, той е избрал от много години да обвърже живота и бизнеса си с нашия град и е един от нас. Той е приятел, който знае как да подкрепя каузи в Асеновград, как да бъде част от инициативи, как да застане на страната на съпричастността. Желая му здраве, много дух в работата и нека и за миг не забравя, че Асеновград задължава да му отдадеш най-доброто от себе си! Нищо по-малко от най-доброто!”

Росен Чаталбашев благодари за оказаната му чест да получи високия приз и сподели, че живее в Асеновград вече 20 години и влага и ще продължи да влага още сили и желание да развива винарския бизнес, в името на града.

На тържествената церемония присъстваха народните представители д-р Джевдет Чакъров и д-р Христо Грудев, заместник-кметовете  инж. Мария Вълканова, инж. Петър Бояджиев и г-н Димчо Темелков, секретарят на Общината инж. Петър Иванов, общински съветници, представители на делегациите от побратимените градове, общественици и граждани. След церемонията новият почетен гражданин и официалните лица се придвижиха към града с традиционното шествие от крепостта към пл. „Акад. Н. Хайтов”, където взеха участие в Празника на Асеновград.