Телевизия ТВ САТ КОМ

С Асеновата крепост и пещерата Добростански бисер община Асеновград ще кандидатства за петите Годишни награди в туризма–2020

Началото на Годишните награди в туризма–2020 вече е обявено. Петото издание на конкурса ще се проведе в 11 категории, от които 4 професионални, 5 художествени и една специално предназначена за българските общини. Традиционно има голяма награда, която е в категория „Изборът на българите“, и ще бъде определена сред всички туристически обекти, включени в „100-те национални“ и „50-те малко познати места“.
От Община Асеновград заявиха, че вече имат готовност за изпращане на своята кандидатура в престижния конкурс на Министерството на туризма. Ще се кандидатства с емблематичния за Асеновград Национален паметник на културата Асенова крепост, както и с пещерата Добростански бисер, която набира все по-голяма популярност и чиято посещаемост непрекъснато расте. Общината ще кандидатства и като туристическа дестинация по направление поклонически туризъм, допълват още от градската управа.
Срокът за изпращане на предложенията изтича на 30 ноември, а претендентите, които отговарят на критериите, ще бъдат обявени на сайта на наградите и за тях ще стартира онлайн гласуване на 1 декември. Всеки може да гласува еднократно за един участник в рамките на една категория. Гласуването ще приключи на 7-ми декември, а наградените ще бъдат обявени на церемония в София четири дни по-късно.

Exit mobile version