Издигат диги срещу незаконни сметища в Асеновград. Това е мярка, с която се цели редуциране на изхвърлянето на отпадъци на нерегламентирани места. Такова място е сметището край новите гробища, което се почиства от вчера.

„Oбщина Асеновград възложи почистване на околовръстното шосе на Асеновград в посока Червен – в участъка преди Новия гробищен парк по улица „Миньор“ и ще продължи по посока гробищния парк и около него“. Това информираха от градската управа с уточнението, че почистването се извършва с машини и ще продължи близо 10 дни. Според информацията акцията стартира още вчера. За съжаление днес при наша проверка забелязахме, че на почистените места вече има изхвърлен нов отпадък.

Иначе извозването на събраните отпадъци се извършва постоянно, посочват от Общината и допълват, че след като приключи акцията, ще бъдат издигнати диги и от двете страни на пътя с цел да се предотврати последващо замърсяване. След окончателното депониране на отпадъка, ще стане ясно неговото количество, но сред първоначално събраните отпадъци има както битови, така и строителни, а също така мебели, найлонови и хартиени опаковки.

„Призовават се гражданите за изхвърляне на строителни отпадъци и мебели да ползват площадката за безплатно депониране, разположена при депото край Асеновград“, казват от управата на града.