Телевизия ТВ САТ КОМ

С една неработеща машина стартира изборният ден в асеновградско

И от МВР, и от Районната избирателна комисия за област Пловдив -17 РИК, съобщават, че тук изборният ден е започнал и протича в спокойна обстановка. През първите часове на днешните избори за президент и вицепрезидент в пловдивско няма регистрирани сериозни нарушения.

„Всички 1025 секционни помещения са предадени на съответните избирателни комисии. За обезпечаване на обществения ред в днешния ден са ангажирани близо 930 полицаи от пловдивската дирекция и 272 служители от други подразделения на МВР като придадени сили“, казват от МВР-Пловдив.

Специално в асеновградско няма подадени сигнали за нередности. Няколко секционни избирателни комисии работят в намален състав, заради неявяване на част от членовете. Всички машини са изправни, с изключение на една, намираща се в с. Дълбок Извор. Там още снощи е установено, че машината е неизправна, поради което ЦИК е взела решение в селото гласуването да бъде с хартиени бюлетини.

Колкото до избирателната активност – в първите часове на изборния ден в асеновградско са гласували 6,5% от избирателите. Това показват данните към 10 ч. сутринта. По същото време миналата седмица гласувалите също бяха почти същият процент – 6,86 %.

Припомняме, че днес се провежда балотажът на президентските избори и имаме право на избор между Румен Радев и Анастас Герджиков.

Exit mobile version