Site icon Телевизия ТВ САТ КОМ

С изложба под мотото „Детство мое” се представи пред асеновградчани 11- годишната Радостина Грудлева

С 26 рисунки на разнообразна тематика- пейзажи, натюрморти, птици, животни, битови теми и др., Радостина Грудлева успя да впечатли посетителите на своята първа самостоятелна изложба, която беше уредена в Градската библиотека на Асеновград.

Радостина е ученичка в 5 клас в ОУ”Петко Каравелов” в Асеновград и възпитаничка на преподавателя по рисуване Георги Коройчев. От близо 2 години талантливото момиче посещава детско ателие „Пъстроцвет”, където удивително бързо усвоява разнообразните техники на рисуване, които й показва нейният учител.

Амбициозното момиче обича да рисува различни моменти от света около себе си, но най- голямата й слабост са пейзажите.Мечтае когато порасне да стане архитект като дядо си- Анастас Палазов, а любовта си към рисуването и упоритостта е унаследила от баба си Радка.

Особено развълнувани в деня на първата самостоятелна творческа изява на Ради бяха нейните родители- Славена и Георги Грудлеви. Те вярват в бъдещите успехи на детето си, упововайки се на неговия талант и трудолюбие.

Голям творчески потенциал вижда у Радостина и нейният учител Георги Коройчев, който е впечатлен от прекрасното й нюансиране при рисуване и от крайните резултати на изобразителната й дейност.

При откриването на изложбата малката художничка получи подарък от своя преподавател и песенен поздрав от своите приятелки Христина Илкова и Татяна Коройчева.

Exit mobile version