Тази събота БК ”Асеновец” ще изиграе първите си мачове от новия сезон. Той стартира за асеновградчани с двубои в Стара Загора. 16-годишните от клуба ще имат 2 срещи – те ще се изправят срещу Берое и срещу Нефтохимик. Тимът от Асеновград ще започне първенството като гост, но още следващата седмица предстоят домакински мачове. На 28 октомври 12-годишните представители на Асеновец ще посрещнат отборите Тони 7 Сливен и Вихър Айтос. Първата среща в залата в Асеновград ще започне точно в 9 сутринта – асеновградчани излизат срещу отбора от Сливен, а вторият мач е от 13 часа с Вихър. След тези срещи вече стартират и серията от мачове за сезона

Иначе с изцяло ремонтирана съблекалня вече може да се похвали баскетболният клуб. Ремонтът е извършен с помощта и с финансови средства от страна на родители на деца от клуба, сподели треньорът Диян Гочев.
Ремонтът е започнал през септември, все още има неща за довършване, но вече си личи новият облик на съблекалнята.


Диян Гочев не пропусна да отбележи и че вече пред залата има работещо осветление, каквото до скоро липсваше, както и че покривът също е ремонтиран. Новото осветление и ремонтът на покрива са финансирани от Общината, уточни Гочев.