С интересно събитие на стадион „Шипка“ днес бе даден старт на мероприятията по повод 100 години футбол в Асеновград. Младите футболисти от набор 2007-2008 от ФК „Асеновец“ и ФК „Левски“ се срещнаха в два демонстративни мача по повод годишнината. Футболните срещи се реализират с подкрепата на Община Асеновград. От там, както и от асеновградския клуб, изразиха своето удовлетворение, че такъв класен отбор, като „Левски“ – София, е приел поканата да гостува на асеновградския стадион. Въпреки че първата среща завърши 4:0 в полза на столичния тим, треньорите на момчетата от Асеновец споделиха, че дори подобна загуба е добър опит за младите футболисти. Вторият двубой започна в 13:00 ч., като през първите минути момчетата на Асеновец не отстъпваха по нищо на своя именит съперник. Малко преди края на първата част от 40-минутното полувреме, заваля сериозно и тепърва ще разберем дали срещата ще се доиграе в дъжда или ще се изчака той да спре.

Иначе през следващата седмица в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград ще бъде подредена изложба със стари фотоси. Там ще могат да бъдат разгледани снимки на бивши футболисти от града, ще бъдат показани и запечатани моменти от развитието на асеновградския футбол. Очаква се и да бъдат наградени с плакети футболисти-ветерани. Засега няма уточнен точен час и дата за това мероприятие.

А подробности от срещата на младите надежди от ФК „Асеновец“ и ФК „Левски“ може да научите в новинарската ни емисия в понеделник от 19:30 ч. и 22:00 ч.