Над 350 състезатели от 28 клуба взеха участие в националното първенство по карате шинкиокушин за деца до 10, 12 и 14 г., което се проведе в Ловеч този уикенд. Каратеките от асеновградския Спортен клуб „Хамон“ отново се представиха достойно, като успяха да завоюват общо 8 медала, един от които – златен. Златото спечели Стоян Павлов при 14-годишните в категория до 55 кг. „Той за първи път стъпи на татамито и показа своята сила, подготовка и желание за победа, а това му донесе и златото в неговата категория“, споделиха от клуба от Асеновград , като уточниха още, че възрастовите категории са били пълни – с близо 20 участника всяка, а срещите са започвали от осминафинал.

Сред наградените спортисти на Хамон са: Ивайло Делов, Мишо Илиев, Ванеса Иванова, Микаела Петкова, Виктория Ужиканова, Катина Сидиропулу и Халим Курд.
„При толкова много участници и голяма конкуренция няма как да не бъда доволен от постиженията на нашите каратисти. Всеки един от тях даде най-доброто от себе си, а някои изненадаха дори съдиите с подготовката и качествата си. Състезателите ни са сред най-добрите в България и го показахме отново. Деца и родители…всички сме заедно по достойния и труден път. А той не е само по време на тренировките в залата, но също и в ежедневните грижи и внимание към децата.“ – коментира треньорът на клуба Илхан Наимов. Сега подготовката на състезателите по ката и кумите продължава за първенството в Шумен в края на месеца.