Творчески проект, насочен към хората над 55 години, които искат да покажат, че с истински ентусиазъм се включват в привлекателни инициативи, стартира в края на миналата година. Проектът, финансиран по Национален фонд „Култура“, бе създаден от Национално сдружение за единство и партньорство, и не случайно, точно на Международния ден на възрастните хора – 1-ви октомври, се проведе неговото заключително мероприятие. Мястото бе Градският парк на Асеновград. На сцената бе разказано как над 500 участници от Асеновград и Куклен рисуваха, тъкаха или просто творяха по време на всички дейности по проекта, именуван „Изкуство без граници и възраст“.

Ръководителят на този проект Ели Шопова сподели, че инициативата е реализирана с огромна любов и благодари на всички, включили се в нея, както и на партньорите, спомогнали за осъществяването на планираните мероприятия. Сред тях е и Община Асеновград. По този повод на финала на проекта присъства и Живка Георгиева от отдел „Хуманитарни дейности“.

Няма как един толкова творчески насочен проект да не бъде закрит с песни и танци на сцената, докато междувременно в парка се създаваха поредните шедьоври. Този път в рисуването се включиха и деца, които явно не са на 55+, но може би са почерпили вдъхновение от своите по-възрастни близки. Така малки и големи пресъздаваха любими образи, под наставленията на художника Аспарух Сърбев.
Специален гост на събитието бе Христо Кидиков, който не пропусна да включи към своите изпълнения и присъстващите на празника. Към края се изви и хоро.