Благотворителен базар на традиционни мартеници се провежда в Асеновград до 01.03.2021г. (включително) Всички събрани средства ще бъдат дарени за лечението на Мария Панева. На пл. „Акад. Николай Хайтов“, на първия щанд до тунелчето на полицията, между 10:00 и 18:30 часа ще се продават мартеничките, изработени лично от Мария. Ето и информация за нея, публикувана от Общински младежки съвет-Асеновград, който подкрепя инициативата:

„Тя е на 47 години от гр. Садово. Работи като секретар в Читалище „Христо Смирненски-1925г.“, гр. Садово. Има две деца и едно внуче. През 2018г. й откриват рак на матката и претърпява операция, а след нея лъчетерапия. Лекарите й казват, че всичко е наред вече и болестта си е отишла. След време тя получава страшни болки в ръката и след изследванията, проведени в Турция, се оказало, че има друг вид рак, различен от този, диагностициран в България.
След отказаното й лечение в България, от 10 месеца тя се лекува от рак на костите и меката тъкан на ръката в „Acibadem Maslak Hospital“ Сарие, Турция. Тя е преминала през химио и лъчетерапия, а след това и операция на ръката. Налага се да продължи лечението си с имунотерапия и затова предстоят благотворителни инициативи за набиране на средства в нейна помощ.

Тя има нужда от 17 вливки. Те трябва да се правят през 20 дни в гр. Истанбул, Турция. Необходимите средства само за 1 вливка са в размер на 6000лв.
Вливките са необходими, за да не се върне болестта отново.“

Това е дарителската сметка, на която също може да се помогне на Мария:

Дарителска сметка-ЦКБ
BG25CECB979010B1768401
Титуляр: Мария Сашова Панева