Site icon Телевизия ТВ САТ КОМ

Състоянието на площадките в кв. „Запад” – резултат от вандализъм или некачествено изпълнение

Счупени плоскости или липсващи такива, стърчащи метални пръчки и зацапани съоръжения – така изглеждат част от новоизградените площадки в кв. „Запад”. Макар че вече не приличат на такива, те са новоизградени, тъй като бяха реализирани само преди около година по проекта за облагородяване на асеновградския квартал. Благодарение на проекта кварталът се сдоби с 14 детски площадки, 6 фитнеса на открито, 5 спортни игрища и 2 площадки за кучета. Сега някои от тях не изглеждат особено приветливо и дори хората ги определят като опасни. Част от запитаните жители на квартала споделиха с нас, че според тях е възможно да има проблем с качеството на използваните материали и начина на изпълнение, но всички бяха категорични, че съоръженията най-вече не се пазят.
От Общината заявиха, че са запознати със ситуацията и фирмата-изпълнител е предупредена да отстрани дефектите. Особено що се отнася до най-компрометираната детска площадка в квартала получихме уверение, че тя ще бъде обезопасена, независимо дали от фирмата или от служители на Градската управа.
Колкото до проявите на вандализъм отправихме запитване дали те могат да бъдат санкционирани чрез преглеждане на поставеното именно с тази цел видеонаблюдение. Точно на площадката със счупените съоръжения има камера, но какво е записала тя, предстои да научим.
Междувременно живеещите в района апелират за по-съвестно и отговорно използване на обектите, тъй като предстои изграждането и на съвсем нови такива в последната останала необлагородена зона 5.

Exit mobile version