43-то Редовно заседание на Общински съвет в Асеновград ще се проведе след около седмица – на 20-ти септември във вторник. Повече от половината от предложенията се отнасят до Комисията по общинска собственост и съответно са свързани най-вече с отдаване на обекти под наем или продажбата на такива. Сред точките с обществен интерес е тази, свързана с изграждане на обект „Водовземно съоръжение – дренаж и помпена станция за питейна вода“ за нуждите на селата Червен и Долнослав. В тези населени места от години има проблем с водоснабдяването и проектът цели този проблем най-сетне да бъде решен. Сега общинските съветници следва да одобрят парцеларни планове за водопровод и за електропровод за съответния обект.

Общинските съветници ще трябва да решат и дали да бъде предоставен безлихвен заем, който по-късно да бъде възстановен, за реализация на проекта „Втора комбинирана процедура за проектиране и изграждане на компостиращи инсталации и на инсталации за предварително третиране на битови отпадъци“. Безлихвеният заем е в размер на 3 млн. лв. и ще бъде възстановен след верифициране на извършените разходи по проекта.

Има и няколко предложения за финансово подпомагане. Едно от тях е за СК „Оками Дожо“, за класиралата се на първо място на световното по киокушин Никол Харизанова и за нейния треньор Петко Чирпанлиев. Предложената премия е общо в размер на 6 хил.лв. Ще бъдат гласувани и финансови подпомагания в областта на културата за сдружение „Работилница за мечти“ – за участие в театрален фестивал в Самоков, както и за Мариана Дафчева – за издаване на книга с проза.

Общо 28 са предложенията, които следва да разгледат и да подложат на гласуване съветниците. Дали ще има допълнително поставени въпроси, ще разберем по време на самото заседание.