С шампионска титла и общо 9 купи се завърнаха каратеките на спортен клуб „Хамон“ от Първата Балканиада по шинкиокушин. Престижната надпревара се проведе на 5-ти ноември в Румънския град Бузеу. 12 каратисти от СК „Хамон доджо Асеновград“ взеха участие Балканиадата. Състезанието бе организирано от Европейската карате организация. Общо 300 състезатели от Гърция, Румъния, Хърватия, както и от България, се бориха за медалите в различните категории. В Асеновград пристигнаха 9 купи, благодарение на СК „Хамон“. Клубът има и шампионска титла при жените – след категорични победи, златото спечели Венелина Симеонова. Тя грабна и бронза в друга категория, след среща с представител на домакините. Още бронзови отличия отиват при двама спортисти от Асеновград, а сребърни медали успяха да извоюват общо петима от спортния клуб.
След отличните резултати, треньорът на асеновградчани Илхан Наимов сподели, че „състезателите му не спират да развиват своите умения и качества и доказателството за това са постоянните им победи на татамито. Сега усилията са съсредоточени към следващото състезание, което е само след две седмици в Пловдив“.

А повече за международното състезание и коментара на асеновградските спортисти, очаквайте през следващите дни в новинарската ни емисия.